“Ik heb gewoon geen doorzettingsvermogen. Anderen lukt het wel!! Waarom mij niet?? Ik ben gewoon te slap. Te dik en te slap!” 

Ik heb het vaak zat tegen mezelf gezegd als ik weer eens een dieet afsloot met een reep chocola. Het signaal dat ik kreeg van anderen (en de dieetindustrie) was duidelijk: Als dit dieet niet werkt, dan komt dat door jou. Jij hebt niet goed genoeg je best gedaan. Je bent lui en hebt geen doorzettingsvermogen.

Maar klopt dat wel?
Lijnen en diëten zorgen in 95% van de gevallen NIET voor blijvend significant gewichtsverlies en zorgen op langere termijn juist voor een lager zelfbeeld, gewichtstoename en eetbuien. 
Maar omdat we altijd te horen krijgen dat het aan ONS ligt dat het niet werkt, storten we ons van het ene dieet in het andere. We blijven het proberen en we blijven ons best doen. En zo storten we ons keer op keer in een nieuw dieet.
Om elke keer weer teleurgesteld te worden.

Maar het is niet jouw schuld. Het ligt niet aan je doorzettingsvermogen. Als je echt geen doorzettingsvermogen had, was je dan aan een nieuw dieet begonnen? 
Dat lijnen en diëten niet werken, ligt aan het dieet. En niet aan jou 💜 

Wil je hier eens verder over praten? 
Ben je benieuwd of ik je kan helpen? Stuur me gerust eens een mailtje en vertel me jouw verhaal!