Body Positive Living

Sluit vrede met eten en je lichaam

Over mij

Hi!

Leuk om digitaal kennis te maken! Ik ben Inouchka en ik behoor vanaf 2017 bij de club van 30.

Vanaf 2015 ben ik mij gaan verdiepen in het fenomeen ‘bodypositivity’ en in 2018 besloot ik om mijn hart achterna te gaan en een opleiding tot bodypositivity-coach te gaan volgen. In oktober van datzelfde jaar was BodyPositive Living een feit!

Ik kan mezelf met recht een ervaringsdeskundige noemen. Het merendeel van mijn leven heb ik mij drukgemaakt om mijn lichaam, en dan mijn gewicht in het bijzonder. Eetbuiten en periodes van intense restricties wisselden elkaar af totdat ik uiteindelijk niet meer uit de restricties kon ontsnappen met een fikse eetstoornis als gevolg. Hoewel ik na verschillende behandeltrajecten het stempel ‘genezen’ opgedrukt kreeg, bleven mijn band met eten en mijn visie op mijn eigen lichaam verstoord. Mijn eetstoornis was aangepakt, maar ik kon toch niet vrij verder.

Ik vond mezelf te dik, niet goed genoeg, veel en veel te veel. Ik heb hele zomers binnen gezeten in een spijkerbroek, wist niet hoe snel ik een handdoek om me heen moest slaan als ik uit het zwembad kwam en heb talloze leuke outfits maar aan me voorbij laten gaan want “dat past gewoon niet bij mijn lichaam.” Ik voelde me niet goed genoeg, schaamde me voor mijn lichaam en at alles wat ik tegenkwam, of juist helemaal niets.

Totdat ik intuïtief eten en bodypositivity ontdekte. Ik begon me uit te spreken tegen fatshaming en body shaming en voor een inclusieve samenleving. Ik verslond elk bopo- boek wat ik in mijn handen kreeg en begon met het verspreiden van een bodypositive-boodschap op al mijn online-platformen. Dit sloeg zodanig aan dat de drang om hier meer mee te doen steeds groter en groter werd.

Mijn ervaringen en de kennis die ik de afgelopen paar jaar heb opgedaan over gewicht, gezondheid, lichaamsbeeld en body positivity zijn de voornaamste stuwmotoren van mijn coachingspraktijk. In 2018 besloot ik mijn ervaringen aan te vullen met een opleiding tot bodypositivity coach. Ik volg de principes van body positivity en de fat acceptance movement. Ik geloof dat we gezondheid niet aan de buitenkant kunnen zien, dat je zo veel meer bent dan alleen je lichaam en dat je los kunt komen van eeuwig dieëten en een obsessie met je lichaam.

Ben jij het zat om aan je zoveelste dieet te beginnen?

Ben je het zat om jezelf altijd van alles te ontzeggen vanwege je lichaam?

Zat om geen connectie meer te voelen tussen je hoofd en je lijf?

Wil je graag lekker in je vel zitten, restrictievrij en in balans kunnen eten en je leven kunnen leiden zonder dat je lijf daarin een belemmering vormt, maar weet je niet waar je moet beginnen? Met andere woorden: Word je ook liever een ‘bodypositieveling?’

Ik kijk ernaar uit om deze reis samen met jou aan te gaan!

Mijn achtergrond

  • Vanaf 2015 ben ik online actief als activiste in de body positive-moment
  • Ik geef lezingen over body positivity aan uiteenlopende groepen. Zo ben ik onder andere spreker geweest op een Meerminfestival, bij de opening van een grote expo en op een grote game- en comic-conventie.
  • Ik heb een opleiding tot body positivity coach gevolgd bij Daniëlle Heemskerk van Bureau Bodypositive.

Ben je nieuwsgierig naar wie ik ben als persoon?

  • Ik speel het liefst DnD met een groep vrienden (als speler of DM, allebei leuk)
  • “Een dag zonder glitter is een dag niet geleefd”
  • Ik kan niet zonder mijn cappuccino (het liefst met vanille)
  • Ik game al meer dan 25 jaar (mijn favoriete consoles zijn stiekem toch vrijwel altijd van PlayStation)
  • Ik kan intens genieten van fotoshoots of drukke conventies met veel mensen, maar kan net zo intens gelukkig zijn in mijn eentje op de bank met een reep chocola, een goede serie en/of game.