Foto: Mariët Mons Photography

Leuk om digitaal kennis te maken! Ik ben Inouchka Kreuning en ik heb in 2017 de 30 aangetikt.

Ik heb jarenlang gewerkt als vertaler in de gamesindustrie en was zelfs mede-eigenaar van mijn eigen vertaalbedrijf. Hoewel ik dit met veel plezier heb gedaan, merkte ik dat ik toch niet helemaal op mijn plek zat. In 2018 besloot ik om mijn hart achterna te gaan en een opleiding tot bodypositivity-coach te gaan volgen bij Bureau Body Positive. In oktober van datzelfde jaar was BodyPositive Living een feit!

Opgeleid coach & Ervaringsdeskundige

Ik kan mezelf met recht een ervaringsdeskundige noemen. Ik weet hoe het is om een hekel te hebben aan je lijf en om te lopen klooien met eten. Het merendeel van mijn leven heb ik mij drukgemaakt om mijn lichaam, en dan mijn gewicht in het bijzonder. Ik at OF bijna niets, OF zo veel dat ik er misselijk van werd. Toen het steeds moeilijker voor me werd om te eten, besloot ik hulp te zoeken voor een eetstoornis. Hoewel ik na verschillende behandeltrajecten het stempel ‘genezen’ opgedrukt kreeg, bleven mijn band met eten en mijn kijk op mijn eigen lichaam verstoord. Mijn eetstoornis was aangepakt, maar ik kon toch niet vrij verder.

Ik vond mezelf te dik, niet goed genoeg, veel en veel te veel. Ik heb hele zomers binnen gezeten in een spijkerbroek, wist niet hoe snel ik een handdoek om me heen moest slaan als ik uit het zwembad kwam en heb talloze leuke outfits maar aan me voorbij laten gaan want “dat past gewoon niet bij mijn lichaam.” Ik voelde me niet goed genoeg, schaamde me voor mijn lichaam en at alles wat ik tegenkwam, of juist helemaal niets.

Body Positivity en Intuïtief eten waren mijn uitweg

Foto: Mariët Mons Photography

Totdat ik intuïtief eten en bodypositivity ontdekte. Alles viel op zijn plek. Ineens begreep ik waarom ik altijd zo’n moeite had gehad met mijn lijf EN zag ik hoe ik eruit kon komen: door het volledig over een andere boeg te gaan gooien. Niet meer lijnen, niet meer op dieet. In plaats daarvan weer leren luisteren naar mijn lichaam en mezelf gaan leren accepteren. Het was een enorme sprong in het diepe, maar het heeft me wel gebracht wat ik zocht: balans en rust.

De ervaringen en de kennis die ik de afgelopen paar jaar heb opgedaan over gewicht, gezondheid, lichaamsbeeld en body positivity zijn de voornaamste stuwmotoren van mijn coachingspraktijk. In 2018 besloot ik mijn ervaringen aan te vullen met een opleiding tot bodypositivity coach bij Daniëlle Heemskerk van Bureau Body Positive.

Ik geloof dat we gezondheid niet aan de buitenkant kunnen zien, dat je zo veel meer bent dan alleen je lichaam en dat je los kunt komen van eeuwig diëten en een obsessie met je lichaam.

Dit zeggen mijn coachees over mij:

“Inouchka is iemand die supergraag mensen helpt. Ze is ontzettend aardig en een warm mens. Ze luistert goed en geeft adviezen waar je wat aan hebt, maar ze is ook gewoon eerlijk tegen je. De gesprekken met haar heb ik als heel relaxed ervaren en ik voelde me snel op mijn gemak bij haar. Ik keek altijd uit naar onze gesprekken.” – R

“Ik zou Inouchka omschrijven als iemand die heel erg positief, zorgzaam, onderzoekend en behulpzaam is. Ze wil echt het naadje van de kous weten. Ze wil er altijd voor zorgen dat ik me fijn voel en helpt me om me niet continu op mijn lijf te focussen.” – Anoniem

En dan nog even dit…

Foto: Mariët Mons Photography
  • Ik kan en wil niet zonder glitter. ‘Te veel glitter’ bestaat niet.
  • Ik ben erg actief op Instagram. Hier deel ik vrijwel dagelijks informatie, ervaringen en af en toe wat kattenfoto’s ;).
  • Ik beschrijf mezelf vaak als een enorme nerd en speel graag Dungeons and Dragons met vrienden.
  • Sinds ik als vijfjarige achter een gameconsole kroop, ben ik er nooit meer echt achter vandaan gekropen. Vooral mijn PlayStation is me dierbaar. Vraag me niet om een lievelingsgame te kiezen, want dan ben je zo een half uur verder.
  • In mijn vrije tijd maak ik graag kostuums die ik vervolgens op locatie laat fotograferen (niets is grappiger dan in je kostuum op de hei staan terwijl plots groep 8 met de avondvierdaagse langs komt zetten)
  • Ik ben ervan overtuigd dat je echt jezelf mag zijn en probeer hier elke dag weer naar te leven. Ik heb inmiddels wel geleerd dat geluk soms buiten de gebaande paden kan liggen en dat je dit altijd op mag zoeken.