Body Positive Living

Sluit vrede met eten en je lichaam

Over mij

Foto: Mariët Mons Photography

Hi! Ik ben Inouchka Kreuning en ik heb in 2017 de 30 aangetikt.

Vanaf 2018 ben ik werkzaam als expert op het gebied van lichaamsbeeld en ontspannen eten. Ik begeleid vrouwen die worstelen met eten en hun lijf om de balans weer terug te vinden en weer lekker in hun vel te gaan zitten.

 

Opgeleid coach & Ervaringsdeskundige

Ik kan mezelf met recht een ervaringsdeskundige noemen. Ik weet hoe het is om een hekel te hebben aan je lijf en om te lopen klooien met eten. Het merendeel van mijn leven heb ik mij druk gemaakt om mijn lijf, en dan mijn gewicht in het bijzonder.

Ik vond mezelf te dik, niet goed genoeg, veel en veel te veel. Ik heb hele zomers binnen gezeten in een spijkerbroek, wist niet hoe snel ik een handdoek om me heen moest slaan als ik uit het zwembad kwam en heb talloze leuke outfits maar aan me voorbij laten gaan want “dat past gewoon niet bij mijn lichaam.” Ik voelde me niet goed genoeg, schaamde me voor mijn lichaam en at alles wat ik tegenkwam, of juist helemaal niets.

Een leven zonder diëten

Foto: Mariët Mons Photography

Totdat ik intuïtief eten en bodypositivity ontdekte. Ik verslond elk boek dat ik kon vinden en wilde meteen alles weten.

Alles viel op zijn plek. Ineens begreep ik waarom ik altijd zo’n moeite had gehad met mijn lijf EN zag ik hoe ik eruit kon komen: door het volledig over een andere boeg te gaan gooien. Niet meer lijnen, niet meer op dieet. In plaats daarvan weer leren luisteren naar mijn lichaam en mezelf gaan leren accepteren. Het was een enorme sprong in het diepe en het heeft zeker tijd en inspanning gekost, maar het heeft me wel gebracht wat ik zocht: balans en rust.

In 2018 besloot ik mijn ervaringen en opgedane kennis aan te vullen met een opleiding tot bodypositivity coach bij Daniëlle Heemskerk van Bureau Body Positive waar ik meer leerde over coachingsvaardigheden, mindfulness, body positivity & intuïtief eten.

In mijn praktijk gebruik ik de principes van Health At Every Size, intuïtief eten, Acceptance Commitment Theory en mindfulness om je te helpen de balans met eten en je lijf weer terug te vinden.

Ik combineer mijn eigen ervaringen met wat ik geleerd heb in mijn opleiding. Je hebt het dus altijd tegen iemand die weet hoe het is om te worstelen met eten en je lijf.

Dit zeggen mijn coachees over mij:

Inouchka is aardig, heeft zelf ervaring met lichaamsbeeld, stelt je op je gemak en biedt goede hulp. Ik voelde me echt gezien als persoon, een hele verademing. Ik kan een traject met haar aan iedereen aanraden. Jouw problemen zijn net zo belangrijk als die van anderen!” – Kim Faber

“Inouchka is iemand die supergraag mensen helpt. Ze is ontzettend aardig en een warm mens. Ze luistert goed en zegt dingen waar je wat aan hebt, maar ze is ook gewoon eerlijk tegen je. De gesprekken met haar heb ik als heel relaxed ervaren en ik voelde me snel op mijn gemak. Ik keek altijd uit naar onze gesprekken.” – R

“Ik zou Inouchka omschrijven als iemand die heel erg positief, zorgzaam, onderzoekend en behulpzaam is. Ze wil echt het naadje van de kous weten. Ze wil er altijd voor zorgen dat ik me fijn voel en helpt me om me niet continu op mijn lijf te focussen.” – Anoniem

En dan nog even dit…

Foto: Mariët Mons Photography
  • Ik kan en wil niet zonder glitter. ‘Te veel glitter’ bestaat niet.
  • Ik ben erg actief op Instagram. Hier deel ik vrijwel dagelijks informatie, ervaringen en af en toe wat kattenfoto’s ;).
  • Ik beschrijf mezelf vaak als een enorme nerd en speel graag Dungeons and Dragons met vrienden.
  • Sinds ik als vijfjarige achter een gameconsole kroop, ben ik er nooit meer echt achter vandaan gekropen. Vooral mijn PlayStation is me dierbaar. Vraag me niet om een lievelingsgame te kiezen, want dan ben je zo een half uur verder.
  • In mijn vrije tijd maak ik graag kostuums die ik vervolgens op locatie laat fotograferen.
  • Ik ben ook werkzaam als vertaler in de games- en boekenindustrie. Wie weet heb je wel eens wat van mijn hand gelezen of gespeeld…
  • Ik ben ervan overtuigd dat je echt jezelf mag zijn en probeer hier elke dag weer naar te leven. Ik heb inmiddels wel geleerd dat geluk soms buiten de gebaande paden kan liggen en dat je dit altijd op mag zoeken.