Body Positivity & Intuïtief eten coach

Tijdens de coaching gaan we samen aan de slag om je gedoe met eten achter je te laten en lekkerder in je vel te gaan zitten.

We denken vaak dat ons gedoe met eten en met ons lijf ‘er nou eenmaal bij hoort’, maar als je het mij vraagt is dat gewoon absoluut niet waar. Er is meer in het leven dan die obsessie met eten en met je lijf. Jij bent namelijk meer dan alleen je lichaam.

Ik ben ervan overtuigd dat vrede sluiten met eten en met je lichaam voor iedereen mogelijk is. En dus ook voor jou.

Wanneer is coaching iets voor jou?

  • Als je graag vrede wil sluiten met je lijf en met eten.
  • Als je merkt dat je regelmatig worstelt met negatieve gedachten over je lichaam
  • Wanneer je meer met eten bezig bent dan je eigenlijk zou willen.
  • Als eten geen plezierige bezigheid meer is, maar een kwestie van ‘fout’ en ‘goed’ voedsel
  • Als je last hebt van ongewenste eetbuien of vreetbuien
  • Als je nieuwsgierig bent naar body positivity en intuïtief eten, maar geen idee hebt waar je moet beginnen.
  • Wanneer je het zat bent om altijd maar aan de lijn te zijn en je wilt gaan ervaren hoe het is om meer in harmonie te komen met je lijf.

En, de allerbelangrijkste: Als je denkt dat je er wat aan kunt hebben!

Foto: Mariët Mons Fotografie

“Ik wil in de spiegel kunnen kijken zonder dat ik schrik van wat ik zie. Ik hoef niet overal van te houden, maar ik wil het wel leren accepteren. Dat ik dit ben, gewoon, zoals ik ben. Dat het goed is.
Ik wil graag van mijn eetbuien af. Ik wil kunnen eten waar ik zin in heb, wanneer ik daar zin in heb, zonder dat ik eerst helemaal moet rekenen of ik dat wel ‘mag’ eten en zonder dat ik achteraf met een enorm schuldgevoel blijf zitten.
Andere lichamen vind ik vaak mooi, maar dat van mij niet. Dat klopt ergens niet, hè? Ik weet wel dat diëten niet werken, maar ik durf het alternatief niet in mijn eentje aan.
Ik wil weer naar het strand en leuke dingen doen. Ik wil uit eten kunnen met vrienden zonder dat ik me de hele tijd zorgen maak.
Ik wil rust in mijn hoofd en mijn lijf. Ik wil balans en op een normale manier met eten omgaan. Ik wil mijn lijf accepteren. En ik wil daar hulp bij. Iemand die naast me staat, die me helpt en begeleidt . Die me de informatie geeft die ik nodig heb en me de juiste vragen stelt zodat ik dat kan gaan doen.”

Coaching op maat

Elk coachtraject is maatwerk en wordt speciaal afgesteld op jouw behoeftes en wensen.

Elk traject, hoe groot of klein ook, begint met een gratis, vrijblijvende kennismaking. Zo’n intake duurt 1 tot 1,5 uur en vindt plaats via Skype of in mijn praktijk in Kockengen. Tijdens de intake stel ik je een heleboel vragen zodat ik een goed beeld kan krijgen van waar je precies mee worstelt. Daarna kun jij mij al jouw vragen stellen over mijn aanpak en het traject dat ik aanbied. Zo kun je kijken of je een klik voelt en of mijn aanpak bij je past.

Na de intake stuur ik een trajectvoorstel. Hierin vat ik ons gesprek van de intake samen en doe ik een voorstel voor het traject waarvan ik denk dat jij er het meeste mee opschiet.

Zo kan het zijn dat je vooral aan de slag wilt gaan met je band met je lijf. Of misschien wil je juist wel graag aan de slag met je relatie met eten. Uiteraard kun je zelf aangeven wat je graag zou willen en waar je graag mee bezig wilt gaan. Dan maak ik daarna voor jou een traject op maat.

Coaching bestaat uit een aantal coachgesprekken van 1,5 uur. Dit kan in mijn praktijk, of via Skype. Het aantal gesprekken verschilt heel erg per persoon, maar gemiddeld kun je denken aan tussen de 5 en 7 gesprekken.

 Ik stuur je ook vrijwel altijd materiaal toe waarmee je tussen onze sessies door aan de slag kunt. Dit materiaal bevat veel praktische info en kennis die je kunnen helpen tijdens je traject. Daarnaast krijg je daarbij ook een aantal opdrachten waar je zelf mee aan de slag kunt. Zo kun je ook tussen onze coachsessies door zelf aan de slag.

Afhankelijk van het traject dat ik voor je opstel, is het ook mogelijk om tussendoor begeleiding te krijgen via de app of telefoon. Ik vind namelijk dat je vaak pas echt tegen dingen aanloopt als je mijn praktijk weer uit bent. Dan is het helemaal makkelijk als je mij eventjes kunt mailen, appen of in overleg kunt bellen om een dilemma voor te leggen of als je gewoon even je hart wilt uitstorten.

Prijzen

Elk traject is maatwerk. De prijzen van een traject verschillen dus van persoon tot persoon. Ben je benieuwd of ik wat voor je kan betekenen of wil je me iets vragen over coaching, body positivity of intuïtief eten? Neem gerust contact met me op, ik vind het altijd leuk om iets van je te horen.

Ervaringen van anderen:

“Ik heb van jongs af aan altijd al issues gehad met mijn lichaam. Vanaf mijn pubertijd kreeg ik problemen met eten en diëten. Ik was er zo klaar mee, dat ik bij Inouchka heb aangeklopt. Ik vond het traject heel fijn en relaxed, er lag nergens druk op. Bij elk gesprek merkte ik dat ik de afgelopen periode grote stappen had gezet, wat me moed gaf om weer door te gaan.

Ik ben dit traject gaan doen omdat ik graag wilde beginnen met intuïtief eten en sterker in mijn schoenen wilde staan met een beter zelfbeeld. Deze verwachtingen zijn meer dan waar gemaakt. Ik ben er zo blij mee! Ik merk dat mijn eetgewoontes zijn veranderd, dat ik bijna geen eetbuien meer heb en dat ik me weerbaarder voel tegen alle opmerkingen van buitenaf.

Ik zou dit traject aan iedereen aanraden die ook maar iets van bodyimage-issues heeft of gedoe heeft met eten. Ik zit nu zo veel beter in mijn vel en dat gun ik iedereen!’ – Robin

Veel gestelde vragen

Kan ik bij jou aankloppen om af te vallen?

Gewichtsverlies is bij mij nooit een doel. Het doel van de coaching is niet dat je af gaat vallen, maar juist dat je je lichaam gaat accepteren zoals het is. Ik geloof dat een focus op afvallen het heel erg lastig maakt om relaxed met eten en met je lijf om te gaan. Sterker nog, het idee is dat de focus op je gewicht even naar de achtergrond mag. Misschien lees je dit en krijg je er spontaan hartkloppingen van. Kan ik me veel bij voorstellen! Ik vond het zelf ook doodeng. Maar toch is het nodig. Een focus op je gewicht is ruis op de lijn als je probeert om de band met je lijf weer te herstellen. Dat lijnen en diëten heb je nu wel geprobeerd! Misschien is het tijd voor een nieuwe aanpak. Wil je meer weten over waarom ik je wil aanraden om te stoppen met lijnen? Dan is dit artikel echt iets voor jou!

Wat is jouw verhaal?

Voor mijn hele verhaal en een uitgebreid voorstelrondje kun je hier terecht. Zin in de korte versie? Ik heb het grootste deel van mijn leven geworsteld met mijn uiterlijk en mijn lichaam, tot ik toen ik begin twintig was in een eetstoornis terecht kwam. Ik weet als geen ander hoe het is om niet lekker in je vel te zitten, om continu in je hoofd met eten bezig te zijn, om leuke dingen aan je voorbij te laten gaan omdat je denkt dat het met jouw lijf niet kan en om te veel of juist te weinig te eten.
Omdat er geen gerichte begeleiding was, ben ik zelf dankzij body positivity en intuïtief eten met veel vallen en opstaan uit dat dal geklommen. Ik vind dat niemand zo in zijn eentje zou moeten worstelen. Daarom besloot ik in 2018 om het roer om te gooien, mijn positie in een vertaalbedrijf op te geven en Body Positive Living op te richten.
Naast mijn ervaringsdeskundigheid heb ik in 2018 de opleiding tot Body Positive Professional afgerond bij Bureau Body Positive. Hier leerde ik coachvaardigheden en deed ik ontzettend veel extra kennis op over body positivity, intuïtief eten, het verkrijgen van een beter zelfbeeld en gewichtsneutraliteit.

Klinkt interessant, maar ik ben vast te dik / dun voor coaching.

Nee hoor! De omvang van je lichaam is totaal niet relevant voor de coaching en ik coach vrouwen van alle vormen en maten. Jouw gedoe met je lijf is legitiem en mag serieus genomen worden, hoe je lichaam er ook uitziet.

Meer weten over mij en de coaching? Kijk dan eens hier of stuur me gerust eens een mailtje! Geen enkele vraag is vreemd en ik vind het altijd leuk om van je te horen.