Body Positive Living

Sluit vrede met eten en je lichaam

The Body Acceptance Project

Jezelf accepteren zoals je bent. Het klinkt misschien simpel, maar voor veel vrouwen is het alles behalve dat.

Je hebt op zich een fijn en leuk leven, maar je band met je lijf blijft je maar in de weg zitten. Op feestjes of andere leuke momenten, ben je stiekem meer bezig met je lijf dan met de mensen om je heen. Misschien heb je last van eetbuien of heb je continu angst om aan te komen.

Je weet dat het leven een stuk fijner zou zijn als je je lichaam zou kunnen accepteren, of als het in ieder geval niet meer zo’n big deal is, maar je weet niet waar je moet beginnen. Je bent op zoek naar tools en informatie om zelf de eerste stappen te kunnen zetten.


Herkenbaar?

 • Je vindt andere vrouwen vaak prachtig, maar je eigen lichaam kan je maar niet accepteren.
 • Je wil graag gezond bezig zijn, maar krijgt zo veel tegenstrijdige informatie over voeding en gezondheid dat je door de bomen het bos niet meer ziet.
 • Je durft niet goed in de spiegel te kijken en vermijdt foto’s. Je vindt het moeilijk om echt naar je eigen lichaam te kijken.
 • Je bent je overmatig bewust van je lichaam. Tijdens gesprekken gaat je aandacht al snel naar je lijf en hoe je eruitziet.
 • Je wil graag jezelf en je lichaam meer accepteren, maar je weet niet waar je moet beginnen.
 • Je bent het zat om elke keer opnieuw op dieet te gaan, maar je weet niet wat je dan moet doen.
 • Je word er doodmoe van dat je gedachten zo veel in beslag worden genomen door eten en je lichaam.

“Ik wil supergraag mijn lichaam accepteren. Maar HOE?!”

Wat is de Body Acceptance Project?

The Body Acceptance Project is dé cursus om aan de slag te gaan met je band met je lichaam. Je kunt deze laagdrempelige, vijfdelige cursus gewoon via Instagram volgen, waar en wanneer dat jou uitkomt.

In deze cursus gaan we aan de slag met de antwoorden op de volgende vijf vragen:

 1. Waarom is het zo moeilijk om van mijn lichaam te houden?
 2. Waarom is mijn dieet mislukt? (En wil ik toch weer op dieet?)
 3. Hoe kom ik weer in contact met mijn lichaam?
 4. Hoe ga ik om met kritiek van anderen en van mezelf?
 5. Hoe kan ik gezond leven zonder een focus op mijn gewicht?

In een reeks stories krijg je van mij uitgebreide en heldere antwoorden op de bovenstaande vragen. Deze stories zitten bomvol nuttige informatie die je nodig hebt om betere keuzes te kunnen gaan maken voor jezelf en voor je lichaam.

Nuttige informatie & praktische oefeningen!

De stories worden aangevuld met posts met een korte samenvatting en je krijgt bij elke module meerdere verdiepingsopdrachten en meditaties. Dankzij deze opdrachten kun je nog dieper in het materiaal duiken.

 • Het is supersimpel! Volg de cursus waar en wanneer jij dat wil.
 • Onbeperkt toegang tot de stories, opdrachten, meditaties en een live Q&A waar je al je vragen kwijt kunt
 • Krijg de info die je nodig hebt om betere keuzes te maken voor jezelf en je lichaam
 • Praktische schrijfopdrachten & oefeningen waardoor je zelf echt aan de slag kunt gaan
 • Zet de eerste stap naar een betere band met eten en je lijf
 • Voor alle lichaamstypen en leeftijden
 • Gebaseerd op Health at Every Size, ACT en mindfulness, net als mijn coachingspraktijk
 • Ontwikkeld op basis van de kennis die ik heb opgedaan na mijn jarenlange ervaring met zelfbeeldissues & een uitgebreide opleiding in body positivity, Health at Every Size en lichaamsbeeldproblematiek.

Wat kost het?

In verband met de uitbraak van het Corona-virus is de cursus tijdelijk in prijs verlaagd. Toegang tot de cursus kost nu € 49,95 inclusief btw.

Hiervoor krijg je toegang tot de stories, posts en de Q&A. De opdrachten & meditaties kun je gewoon downloaden. Deze blijven altijd in jouw bezit.

Hoe werkt het?

Meedoen is simpel!

Je meldt je aan voor de cursus en voldoet de factuur. Bij het betalen vermeld je de naam van het Instagram-account waarmee je de cursus wil volgen. Vervolgens word je binnen 24 uur toegelaten tot het account. Daarna krijg je toegang tot alle opdrachten en stories en kun je mij vragen stellen in de maandelijkse Q&A!

Over mij

Foto: Mariët Mons

Hoi! Ik ben Inouchka en ik ben de maker van deze cursus. Vanaf 2018 ben ik actief als expert in lichaamsbeeld en intuïtief eten en help ik vrouwen om de balans met eten en hun lichaam weer terug te vinden.

Ik heb zelf ook jarenlang geworsteld met eten en mijn lijf en weet als geen ander hoe ontzettend vervelend het is om elke keer weer die strijd met jezelf te moeten voeren.

Naast ervaringsdeskundige ben ik ook opgeleid coach / body positive professional. Ik ben gespecialiseerd in het begeleiden van vrouwen met lichaamsbeeld-issues & problemen met eten (zoals eetbuien & emotie-eten).

In deze cursus kan ik al mijn liefdes kwijt. Ik hou ervan om dingen uit te leggen en om mensen van informatie te voorzien. Ook vind ik het ontzettend leuk om voor de camera te staan. Ik merk dat veel vrouwen graag hun lijf willen accepteren, maar ze nooit weten waar te beginnen. Met deze cursus wil ik je van de tools en informatie voorzien die je nodig hebt om zelf alvast aan de slag te gaan. Want ook jij verdient een fijne band met je lichaam!

Ervaringen van anderen

“Deze cursus is perfect als ‘instapje’ als je wel nieuwsgierig bent naar body positivity, maar je nog niet direct de grote stap durft te zetten om op gesprek te gaan. De stories zijn interessant en geven handige informatie. Je moet wel even de tijd nemen om zelf aan de slag te gaan en de opdrachten te doen, maar dan haal je er wel het meeste uit. Ik heb de basics van body positivity geleerd, handvaten gekregen en kan nu beter reflecteren! Het was echt een steuntje in de rug! Daarnaast vond ik het heel fijn om vragen te kunnen stellen via DM. Ik vond het de prijs zeker waard!” – Gwen, 24

Veelgestelde vragen

Waarom Instagram?

Ik ben dol op Instagram! Het is makkelijk, iedereen kan het downloaden en je hebt geen extra platform of accessoires nodig. Ik maak al jaren met ontzettend veel plezier filmpjes en content voor Instagram. Het enige wat je nodig hebt om de cursus te volgen, is een gratis Instagram-account.

Ik zag iets over meditaties, maar ik heb geen ervarig met mediteren. Is dit dan wel iets voor mij?

Zeker! De meditatie-oefeningen in deze cursus zijn zo ontworpen dat ook beginners er makkelijk mee aan de slag kunnen. Geen ervaring nodig!

Ik heb last van eetbuien. Komt dat in deze cursus ook aan bod?

Deze cursus draait volledig om lichaamsbeeld en zelfbeeld. Intuïtief eten en emotie-eten komen hier dus niet aan bod. Dit komt vooral doordat ik vind dat juist bij die onderwerpen een persoonlijke aanpak, toegespitst op jouw situatie en jouw problemen, het beste werkt.
Het goede nieuws is wel, dat je wel moet dealen met je lichaamsbeeld voor je aan de slag gaat met je gedoe met eten. Het is namelijk heel erg moeilijk om relaxed met eten om te gaan, als er nog zo’n druk op je lichaam ligt. Hulp bij intuïtief eten kan ik echt alleen bieden in een coachtraject. Maar daar ben je na deze cursus dan wel weer goed op voorbereid!

Hoe kom ik bij de opdrachten en meditaties?

Als je eenmaal bent toegelaten tot het account, krijg je vanzelf het wachtwoord dat je nodig hebt om de opdrachten en audio-bestanden te downloaden. Alle opdrachten zijn in pdf-formaat zodat je ze uit kunt printen en met pen en papier kunt maken.

Ik heb de cursus doorlopen en wil hier graag meer mee doen!

Dat kan! De cursus is perfect aan te vullen met een coachtraject. Hiermee kan ik echt naar jouw persoonlijke situatie kijken en kunnen we samen aan de slag om jouw band met eten en je lijf te verbeteren. Klik hier om me een mailtje te sturen! Kennismakingsgesprekken zijn altijd gratis.